vrijdag 28 augustus 2015

Wie vind je op de informatiemarkt

Op de informatiemarkt presenteren zich de volgende aanbieders:


ICT-leskisten

ictLESKISTEN is bedenker van de ictLESKISTEN. Da’s logisch toch? De ictLESKISTEN zijn meerdere kisten, boordevol ict-materialen. Grote en kleine, bekende en minder bekende. Maar naast al deze materialen, hebben wij startkaarten, lesbrieven en ander lesmateriaal ontwikkeld om direct te kunnen starten!
Hou je van techniek en avonturen? Haal je plezier uit het helpen van andere jongens of meisjes met listige codes of gave Raspberry Pi-projecten? Dan is dit platform zeker iets voor jou!Verdien punten door codes te delen, aan mooie projecten te werken of vragen te beantwoorden. Op die manier word je een Bendoo Guru! En dan ben je best tof kan ik je vertellen ;-)

Beebot
Met de Bee-Bot leren kinderen de beginselen van het programmeren en wordt het logisch denken gestimuleerd. Ze kunnen de Bee-Bot laten lopen met behulp van de knoppen bovenop Bee-Bot. Je kunt met behulp van de standaard matten de Bee-Bot woorden laten maken. Maar je kunt ook eigen matten maken of de Bee-Bot bijvoorbeeld door een doolhof laten lopen.



Boek codeklas tweepuntnul 
CodeKlas is een inspiratieboek over programmeren met kinderen, voor leraren en ouders van kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs. Centraal staan vragen als: Wat is er zo leuk aan leren programmeren? En waarom zouden kinderen dat al op jonge leeftijd moeten leren? Hoe ga je zelf met kinderen aan de slag, op school en thuis?
Auteur Pauline Maas geeft bij 8 thema's (zoals robots, games en websites) de benodigde achtergrond en visie. Bij deze thema's beschrijven 40 co-auteurs evenzoveel tools waarmee iedereen direct aan de slag kan.

Robomind
RoboMind is een educatieve programmeeromgeving waarmee op een leuke en eenvoudige manier kennis kan worden gemaakt met de fundamenten van de informatica. Door een virtuele robot te programmeren worden al doende de basis principes van populaire programmeermethoden bijgebracht. Daarnaast wordt door het oplossen van specifieke opdrachten ook inzicht verkregen in de robotica en kunstmatige intelligentie.

Robomind Academy
Bij RoboMind Academy train je Computational Thinking: belangrijke kennis in de 21ste eeuw. Door een virtuele robot te programmeren, leer je over logica, automatisering en techniek. Logisch denken wordt direct gekoppeld aan het oplossen van relevante problemen.
PMOT
PMOT is gespecialiseerd in wetenschap en techniek voor de basisschool en het voortgezet onderwijs. Hiervoor is een, speciaal voor het onderwijs uitgeselecteerd assortiment samengesteld, dat past binnen onderzoekend en ontwerpend leren. Gebaseerd op 30 jaar ervaring binnen dit leergebied.

Bonte Bouwplaats
Welkom bij de Bonte Bouwplaats. De LEGO workshopruimte in de Delft waar iedere fan zijn hart kan ophalen met kinderfeestjes, robotcursussen, workshops en nog veel meer. De activiteiten worden bedacht en begeleid door Ellen Pennings. Ze organiseert LEGO feestjes maar ook workshops voor scholen, naschoolse opvang of andere groepen.

21 Tookit
Onze toolkit is gevuld met inspirerende materialen en methodes. Gericht op de ontwikkeling van 21eeuwse vaardigheden. Op een speelse manier. 21ToolKit verzorgd trainingen voor leerkrachten, workshops en gastlessen en inspirerende studiedagen en ouderavonden. Geregeld vullen we onze toolkit aan met nieuwe methodes, materialen en workshops.

Onderwijs Advies
Onderwijs Advies is een ondernemende en innovatieve organisatie die zich richt op klanten in onderwijs, opvoeding en zorg. We leveren producten en diensten met een hoge toegevoegde waarde die zich hebben bewezen in de praktijk.

Cubiss
Cubiss biedt u een totaalpakket aan producten en diensten met een blik op het brede perspectief rondom mediawijsheid. Ook kunnen wij u begeleiden bij de beantwoording van specifieke deelvragen. We brengen de situatie in kaart, adviseren, ondersteunen of trekken de kar.

Lego Education
Lego Education is een onderdeel van de Lego group, dat zich richt op het ontwikkelen van Lego maeriaal speciaal bedoeld voor het onderwijs. Bij Lego Education wordt veel onderzoek gedaan en aan de hand van de resultaten worden producten ontwikkeld voor verschillende onderwijsgebieden en leeftijden.
De leerlijn is opgedeeld in twee hoordcategorieën: Wetenschap en techniek en Lego-leren.

VHTO
VHTO voert activiteiten uit om de participatie van meisjes en vrouwen in bètawetenschap, techniek en ICT in Nederland te vergroten. VHTo richt zich daarbij op de hele keten van primair onderwijs, voortgezet onderwijs, bèta/technische en ICT-opleidingen in het middelbaar beroeps- en het hoger onderwijs tot en met de arbeidsmarkt.


Jet Huwae
In de cursus GameMaker bedenken en bouwen de kinderen hun eigen game. Ze bepalen zelf de vormgeving, het spelverloop en de regels die daarbij horen. Hierbij kunnen kinderen hun creativiteit volop ontwikkelen. Tevens ontwikkelen ze spelenderwijs hun technische vaardigheden en zijn aan het eind in staat zelf een eigen game te maken.

AERobot
Een robot voor de klas: het klinkt als een onbetaalbare luxe voor de meeste scholen. Maar deze AERobot kost nog geen 10 euro. Hij werd ontwikkeld door wetenschappers van Harvard University en kan kinderen leren programmeren.

Bomberbot
Bomberbot, opgericht in 2013, is een startup die lesmateriaal aanbiedt voor het basisonderwijs. Samen met onder andere Google, Microsoft en IBM zijn zij onderdeel van het CodePact. Het doel: kinderen leren programmeren.

Code Captain


Novum Labor
Bij NovumLabor kun je workshops volgen die kinderen bekend maken met de mogelijkheden van elektronica. Dit is handig in een wereld waarin elektronica steeds belangrijker wordt en de mogelijkheden elkaar razendsnel opvolgen. Door de workshops kunnen ze uiteindelijk zelf problemen oplossen en hun eigen ideeën uitwerken. NovumLabor gebruikt als lesmateriaal de nieuwste technologieën van over de hele wereld. Leuk, leerzaam en interessant. Kom het zelf uitproberen.



Dokter Bit!

Op de informatiemarkt 'code in je klas' houdt dokter Bit spreekuur


Bij deze dokter kun je openhartig praten over de digitale kwalen waar jij aan denkt te lijden.
Dokter Bit is als geen ander op de hoogte welke mogelijkheden en remedies er bestaan om tot goed coderen en programmeren in je klas te komen.

Heb jij specifieke vragen over welke programma's of materialen voor jou, jouw groep of school geschikt zijn, vraag het Dokter Bit!

Onderbouw

Middenbouw

Bovenbouw